ARTAN LILI / Dubina

Entrance fee: 15€
Start: 22/09/2023
Grupa Artan Lili iz Beograda nastupit će u Dubrovniku u klubu Dubina prvi put nakon 2018. godine i nastupa u kazalištu Marin Držić. Tim povodom frontmen benda Bojan Slačala izjavio je: "Veliko je zadovoljstvo nastupati u Dubrovniku, gradu biseru Jadrana. Prošlog puta smo se sjajno proveli u izvanrednom akustičkom prostoru kazališta Marin Držić. Očekujem jednako spektakularan nastup i sjajno druženje pa ovim putem pozivam sve na najveću žurku koju ćemo 22.09.2023. napraviti od srca. Dobrodošli dragi ljudi!" Otkako je njihov prvi singl Džoni objavljen u studenome 2012. godine, Artan Lili je nesumnjivo jedan od najčešće spominjanih bendova u regiji kada se priča o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa se tokom vremena ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala –vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara. Artan Lili trenutno objavljuje singl-spotove sa 3. albuma u suradnji sa kolegama sa scene. Singl “Rokenrol posle rokenrola” nastao je u suradnji sa Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers, dok su singl "Otrov" realizirali sa Nikolom Vranjkovićem. Posljednji u nizu, singl "Hardkor i pank" nastao je u suradnji sa Zoranom Marinkovićem, frontmenom grupe Bjesovi. Nove pjesme kao i reizdanja sad već kultna prva dva albuma grupe su u regionalnoj suradnji izdale dvije najveće izdavačke kuće - zagrebačka Croatia Records (ex Jugoton) i beogradski PGP-RTS. Dobitnici su 1. po redu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića osnovane 2019. godine za kompoziciju 'D.E.P.R.A.' sa kojom su zadovoljili sve kriterije koje muzičko djelo čine izuzetnim: ''To je originalno, duboko individualno, stilski dosljedno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talent i vještinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem.'' – navodi se u najavi povodom dodjele nagrade. Artan Lili završene pjesme objavljuje uspješno preko Bandcamp platforme u formi singlova. Ova metoda - singl po singl u modernom izdanju smatraju svojom inovacijom, jer nitko prije njih to nije uradio. Na taj način modernizirajun zastarjeli vid izdavanja albuma. Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih bitnih radijskih i TV top lista u zemlji i regiji. Najzanimljiviji je plasman pjesme “Ako stanemo tu”, koja je odmah kao novitet zasjela na prvo mjesto liste Diskomera Studija B, što je prije njih u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal. Do sada su izdali 2 albuma “Artan Lili” “New Deal” i jedni su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regiji, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kojem do sada nisu nastupali. INSTAGRAM: https://www.instagram.com/artanlili/ FACEBOOK: https://www.facebook.com/grupaartanlili/ DOWNLOAD: https://artanlili.bandcamp.com/ Dubina WEB: https://klubdubina.com/ IG: klub_dubina
Event starts in:
Days
Hours
Minutes
The event has ended

Grupa Artan Lili iz Beograda nastupit će u Dubrovniku u klubu Dubina prvi put nakon 2018. godine i nastupa u kazalištu Marin Držić. Tim povodom frontmen benda Bojan Slačala izjavio je:

“Veliko je zadovoljstvo nastupati u Dubrovniku, gradu biseru Jadrana. Prošlog puta smo se sjajno proveli u izvanrednom akustičkom prostoru kazališta Marin Držić. Očekujem jednako spektakularan nastup i sjajno druženje pa ovim putem pozivam sve na najveću žurku koju ćemo 22.09.2023. napraviti od srca. Dobrodošli dragi ljudi!”

Otkako je njihov prvi singl Džoni objavljen u studenome 2012. godine, Artan Lili je nesumnjivo jedan od najčešće spominjanih bendova u regiji kada se priča o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Grupa se tokom vremena ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala –vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Artan Lili trenutno objavljuje singl-spotove sa 3. albuma u suradnji sa kolegama sa scene. Singl “Rokenrol posle rokenrola” nastao je u suradnji sa Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers, dok su singl “Otrov” realizirali sa Nikolom Vranjkovićem. Posljednji u nizu, singl “Hardkor i pank” nastao je u suradnji sa Zoranom Marinkovićem, frontmenom grupe Bjesovi.

Nove pjesme kao i reizdanja sad već kultna prva dva albuma grupe su u regionalnoj suradnji izdale dvije najveće izdavačke kuće – zagrebačka Croatia Records (ex Jugoton) i beogradski PGP-RTS.

Dobitnici su 1. po redu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića osnovane 2019. godine za kompoziciju ‘D.E.P.R.A.’ sa kojom su zadovoljili sve kriterije koje muzičko djelo čine izuzetnim: ”To je originalno, duboko individualno, stilski dosljedno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talent i vještinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem.” – navodi se u najavi povodom dodjele nagrade.

Artan Lili završene pjesme objavljuje uspješno preko Bandcamp platforme u formi singlova. Ova metoda – singl po singl u modernom izdanju smatraju svojom inovacijom, jer nitko prije njih to nije uradio. Na taj način modernizirajun zastarjeli vid izdavanja albuma. Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih bitnih radijskih i TV top lista u zemlji i regiji. Najzanimljiviji je plasman pjesme “Ako stanemo tu”, koja je odmah kao novitet zasjela na prvo mjesto liste Diskomera Studija B, što je prije njih u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.

Do sada su izdali 2 albuma “Artan Lili” “New Deal” i jedni su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regiji, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kojem do sada nisu nastupali.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/artanlili/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/grupaartanlili/

DOWNLOAD: https://artanlili.bandcamp.com/